Linn Kjøllmoen, gründer av TextMe AS

Dette er steg 4 av 5 i vår MailChimp-guide

Da var tiden inne for steg fire i denne Mailchimp-guiden. Du har kommet langt fra du startet fra scratch, og Text Me har enda mer kunnskap på lur.

Etter at du har satt opp listene dine, lagd en mal for nyhetsbrevet ditt og laget en landingsside, da er det dags for den automatiske e-posten. Og hvis du lurer litt på hvorfor du trenger den? Du har jo nå lært hvordan du sender ut et nyhetsbrev. Dette er jo forskjellig fra hver gang (ikke malen, men innholdet), og sendes ut til omtrentlig samme tid, f.eks hver tredje mandag i måneden. Men, hva med alle mailene som kommer utenom? 

Når noen velger å melde seg på nyhetsbrevet burde de få en mail som blir sendt ut, og som både takker for påmeldingen, informerer om noe, og kanskje linker til nettside, produkter eller varer. Eller du kan sende ut en automatisk e-post til de som har valgt å laste ned e-boken, manualen eller guiden din. Eller du kan sende ut en mail til de som har bursdag, med ekstra gode tilbud.

Mulighetene er mange, og det beste er at du slipper å gjøre noe som helst etter du har satt opp e-posten. 

Så, her kommer en steg for steg: hvordan lage et automatisk e-post 

I Text Me tilbyr vi jo både påmelding til nyhetsbrev, samt nedlasting av e-bøker. I denne guiden tar vi utgangspunkt i at du vil sende ut en e-post til de som har meldt seg på nyhetsbrevet ditt. 

Først klikker du på “create”, deretter velger du “email”

Det er viktig at du velger “automated” og ikke “regular”.

Her får du nemlig flere alternativer på hvilke type mail som skal sendes ut, og at denne sendes ut automatisk. For eksempel når en ny e-post dukker opp i lista

Deretter velger navn på e-posten, samt hvilken liste dette gjelder for.

Husk at du også må gå inn og endre når e-posten skal sendes, ut, hvem den er fra, og hvilken emne som skal stå i emnefeltet. Dette vises i vår steg-for-steg video, som kommer lenger ned i guiden.

Her får du en video med steg-for-steg hvordan du lager, setter opp og tester din automatiske e-post:

Så er det bare å bygge, og dette fungerer på lik måte som vist tidligere i guiden. Du drar elementer fra menyen og slipper rett inn i e-posten. Legg inn logo, kanskje et forsidebilde, eller bare ren tekst. Muligheten er mange. 

Etter du har lagt opp e-posten slik du ønsker er det bare å trykke “save and close”, og du kan nå sende ut en testmail for å se hvordan e-posten ser ut for mottager.

  Det gjør du her:

Lek deg med design og layout- prøv flere alternativer før du ender opp med den ferdige mailen.

Lykke til!

I neste uke skal vi ta for oss hvordan du lager mapper og strukturer nyhetsbrevene dine i MailChimp.