Linn Kjøllmoen, gründer av TextMe AS

Inbound markedsføring handler i bunn og grunn om å fortelle gode digitale historier.

Tiltrekkende markedsføring – hva vil du si at dette er? Dølle, selgende innlegg som bare skal ha deg til å kjøpe? Du vet det selv: svaret er nei. Det samme prinsippet gjelder for inbound markedsføring – eller tiltrekkende markedsføring, som vi kan kalle det på norsk.

Mye «bullshit»

Hva er så inbound marketing? Det er et litt diffust begrep, og den beste oversettelsen er innholdsmarkedsføring på norsk. I bunn og grunn er det markedsføring som baserer seg på inbound marketing som metode, og har en egen fremgangsmåte for å nå målet sitt.

Likevel: pass på, det finnes masse – og da mener vi masse- inbound marketing som lover gull og grønne skoger for deg som bedrift, men som til syvende og sist er bullshit. That’s right: gode markedsførere som legger opp langdryge strategier som deretter ikke klarer å skaffe deg det du i bunn og grunn ønsker: nye kunder.

Inbound markedsføring er veldig smart.Det er vel og merke hvis du bruker det riktig.

Tiltrekk deg kunder, salg og konverteringer med inbound marketing. Photo by: Rawpixel.com

Tiltrekk med historiefortelling

Det som er tiltrekkende er god historiefortelling i form av en oppdatert bedriftsblogg som skaper gode og nære relasjoner til ditt kundesegment, og som samtidig forteller menneskelige historier med et potensiale for deling.

Med fare for å tenke kynisk på det: vi liker å bli fortalt gode historier, uansett om det er snakk om journalistikk eller markedsføring. Dette prinsippet gjelder fremdeles i dag, og spesielt når det gjelder inbound markedsføring som metode for å markedsføre din bedrift.

Er du smart følger du Inbound marketings: «the Funnel» – eller kjøpstrakten.

Spesifikt: blogg – premiuminnhold – landingssider

Vi går rett på sak. Her er de 3 mest essensielle verktøy enhver inbound markeding-strategi trenger

  1. En bedriftsblogg
  2. Landingssider for konvertering
  3. Et «premiuminnhold» som gjør at din idealkunde er interessert i å legge igjen mer info om seg selv

Å tilby merverdi i form av premiuminnhold

Tilby kundene premiuminnhold  form av e-bøker, gratis seminar, hefter eller maler. Photo by: Rawpixel.com

Inbound-nerder og digitale tekstkonsulenter som oss vet godt at det ikke bare er E-bøker som kan fungere som konverteringspunkt

Det finnes mange andre konverteringspunkter du kan lage enn e-bøker, som f.eks. å arrangere et gratis webinar, holde gratis workshop/arrangement/seminar (frokostseminar er en hit) eller å tilby gratis befaring med deg (hvis du for eksempel bygger hus eller legger tak e.l.).

Vi kaller disse som samlebetegnelse for premiuminnhold fordi de «koster» noe å få tak i. Og med koster menes det at kunden legger igjen kontaktinfo om seg selv, gjerne en e-postadresse.

Her ses Text Me’s eksempel på premiuminnhold- en nedlastbar e-bok. Passende nok om inbound marketing, hvis du ønsker å lære mer om tema.

Ikke gå i fellen å kreve for mye

Det du derimot må passe deg for er å ikke kreve for mye for «gratis»-innholdet. Det er lett å gå i fellen i tenke «jeg vil ha telefonnr, e-post – you name it!» og dermed legger du inn for mange krav for nedlastingen.

For eksempel synes de fleste at terskelen for å legge igjen telefonnr sitt på nettet er mye større, enn å legge igjen navn + en e-postadresse Derfor snakker vi om TOFU, MOFU og BOFU-inbound kampanjer, men dette skal vi ikke forvirre med å omtale nå. Men hensikten her er å kreve mer på et senere tidspunkt – etter at prospektet har kommet tilbake og vil ha mer. 

Krever du telefonnummer med en gang er det ikke sikkert at det blir noen konvertering i det hele tatt, så ikke gå i fella å kreve for mye i første kampanje.